En normal kväll på Etage!

  Igår var det onsdag och Etage i Falun hade öppet. Som vanligt under skolterminen så är det som att jobba i en gränspatrull, italienare, polacker, irländare, turkar etc. En uppsjö av trevligt partande studenter, för det är till stor del dessa som dyker upp på onsdagar. Jag menar, de har ju inga jobb att gå upp till tidigt på torsdagmorgonen. Bara ännu en dag i deras framtid! Fattiga studenter som trotsar fallande konjunktur och partar loss med "billig" svensk krogsprit. Näe, jag är inte bitter...

  Kvällen var lugn med sina 200-250gäster förutom en liten dryg jävel, som var tokpackad och dessutom rökte inne på krogen...Han tog att han fick lämna för att han rökte, men inte var han full inte. Ute i trappen informerar han mig att jag inte vill veta vad han jobbar med. Till nästa vecka har jag fått sparken (vilket då kändes som den bästa nyheten sen jag fick reda på att jag skulle bli farsa för första gången). Inte en till kaxig, finnig liten valp som tror han är guds gåva till partyfolket. Nåja, han kom ut till slut och jag gick ner för att byta av mina kollegor i kylan. Då kommer min nyfunna vän tillbaka och försöker komma in. Jag nekar naturligtvis och han undrar vad jag heter. Magnus svarar jag med ett leende. Bra då vet jag säger han och går iväg en bit och ringer på sin mobil. Jag hör hur han förklarar för mobilen att en jävla fittvakt vid namn Magnus inte vill släppa in honom och att jag inte ska ha mitt jobb kvar. Innan han går iväg vänder han sig om och ropar: "Du kan lägga dig och sova när du kommer hem ikväll!!" och med dom orden lämnar han mitt liv.

.......Vilken otäck typ....Hur fan visste han att jag skulle sova när jag kom hem från jobbet??

Premiärinlägget!

Hej kära läsare!


  Jaha, då har man hakat på blogghysterin då i ett försök att vara trendig! Måste vara en tidig 40 års kris. Sa jag att jag börjat gymma också? Det är märkligt hur människan fungerar...Nåja, jag har självklart åsikter och det är dags att vädra dessa lite, så välkomna till några förhoppningsvis intressanta framtida inlägg.


  Så... detta har varit en märklig vecka (ja jag börjar veckovis!) med dödsfall, besök på förlossningen och en helg i "den gula kycklingens tjänst".


  Tragiskt nog gick en av våra kära grannar bort i tisdags. Jag beklagar förlusten för de nära och kära...han är redan saknad. Jag vill hylla hjältinnan som försökte rädda honom med HLR tills ambulansen kom. Mer sånt i samhället...

Samma kväll åkte jag och frugan in till förlossningen, då hon hade täta och regelbundna värkar. Ironiskt att ett liv kanske skulle bytas ut mot ett annat på våran gata. Nu stoppades värkarbetet upp och vi åkte hem tomhänta, vilket på något vis var skönt.

  I helgen var det dags att rycka ut som ordningsvakt; fredagen på Rockhouse i Borlänge och lördagen på Etage i Falun. Det hela avlöpte lugnt och städat och det var bara naturen som ställde till problem i form av kyla och snö, men det hör väl till den här årstiden. Som vanligt hade vi blandat med folk på krogen och självklart dök fenomenet upp... Jag säger det på en gång: jag kommer aldrig att förstå vitsen med att ha "häng" på brallorna!!! Visa nästan hela arslet (vilken tur att string inte har slagit hos killar) bara för att när de väl vill rätta till sina kläder, drar ner tröjan istället?! Och varför har de bälte? Det gör ju ingen nytta. Och hur kul är det att brottas med en skogstokig kille när hans brallor åker ner i knävecket? Man får trösta sig med att han knappast springer ifrån en....

  En annan reflektion jag gjorde i veckan var. När Aftonbladet hade Obamas tillträde som USA´s president på löpet hade Expressen: "Så lång tid får du vänta på ambulansen i Dalarna!"   WHAT!!  Snacka om nyhetstorka....nästan så man misstänker att Per Bjurman blivit utrikeskorre på Expressen.

Nåja, nu har jag fått skriva av mig lite och hoppas att det inte dröjer allt för lång tid till nästa inlägg.



\\Magnus


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0